Lokale online marketing

Het nut van lokale online marketing

Je bent op zoek naar een goed schildersbedrijf in de regio Purmerend. Je tikt in Google de zoekterm schildersbedrijf en krijgt een waslijst aan resultaten. Probleem: de schilders die je op het scherm krijgt gepresenteerd zitten werkelijk door het hele land, maar niet in de regio waar je hem nodig hebt. Handiger is het om dan als zoekterm ‘schilder Purmerend’ in te tikken, wat gelijk een rits lokale opties oplevert. Een schilder die bij jou in de buurt zijn bedrijf heeft en die zodoende probleemloos bij jou aan de slag kan. We geven dit voorbeeld om aan te geven wat het belang is van lokale online marketing. Het heeft voor een zzp-er of eenmanszaak weinig nut als het bedrijf bij de landelijke zoekresultaten terecht komt. Beter is het om juist op de regio te richten. Regiopromotor.nl kan daarbij helpen.

Online marketing lokaal inzetten

Het is voor een bedrijf van groot belang om de promotionele activiteiten zoveel mogelijk te richten op de regio waar ze actief zijn. Dit kan natuurlijk door middel van reclame in het plaatselijke dagblad, of door foldertjes te laten verspreiden. Zoekmachine marketing is een veel goedkopere optie, waar ook nog eens betere resultaten mee behaald worden. Als je de diensten van Regiopromotor gebruikt, dan zorgen wij ervoor dat je voor minder dan 100 euro per maand een topnotering hebt in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Dit doen wij door middel van zogeheten zoekmachine optimalisatie. Wij trekken de trukendoos open die gaat helpen in de top tien zoekresultaten voor de relevante branche en regio terecht te komen. Dit geheel op basis van ‘no cure, no pay’.

De voordelen van lokale online marketing

Online marketing die lokaal wordt ingezet biedt meerdere voordelen. Het gaat dan niet alleen om de kosten, maar ook om het resultaat dat wordt gegenereerd. Staat een bedrijf in de top tien bij Google, dan is dit zichtbaar bij een groep mensen die actief op zoek zijn naar een bedrijf dat een bepaalde dienst of product aanbiedt. Ga maar na: men is op dat moment op zoek naar een bepaald bedrijf en bereid om direct tot actie over te gaan als er een geschikt bedrijf wordt gevonden. Regiopromotor.nl zorgt ervoor deze bereidwillige groep mensen aan te spreken en hier ten volste van te profiteren.

Gratis analyse per email?